Blog

Idee├źn, inspiratie en downloads.

Eerdere blogs              
Inpakken Eenhoorn haarband            

 

Sinterklaas aftelkalender | 10 november 2017

Hoeveel nachtjes nog slapen?

Sinterklaas komt weer bijna naar Nederland! Voor de meeste kinderen weer een spannende tijd. Met deze aftelkalender maak je het leuker (en overzichtelijker) voor de kinderen. Ze kunnen nu precies zien hoeveel nachtjes het nog slapen is. Streep de dagen door of plak er leuke Sinterklaas stickers op. Downoad de A4 poster gratis door op de afbeelding te klikken. Print hem uit en hang op.

 

 

Eenhoorn haarband | 17 juni 2017

Wil je zelf ook een eenhoorn haarband maken? Hieronder leg ik uit hoe je dat kunt doen.

Voor het kinderfeestje van mijn dochter (ze werd 6) ben ik aan de slag gegaan met het eenhoorn thema. Daarbij hoorde ook een haarband met eenhoorn voor alle meisjes die op het feestje kwamen. Ik heb er een stappenplan van gemaakt zodat je thuis ook aan de slag kan!

Foto 1. Benodigdheden: schaar, potlood, karton of papier, gekleurd breigaren, lijmpistool, hobbylijm, vilt in twee kleuren, naald en draad, extra bloemtjes, haarband.
Foto 2. Uit het papier of karton knip je een driehoekige vorm die aan de onderkant rond loopt. De grootte hiervan bepaald de grootte van je hoorn. Ik had nog een stapeltje oude slabbers liggen die overbodig waren geworden die ik gebruikte voor de stof van de hoorn. Daarop heb ik de vorm overgetrokken en toen uitgeknipt. Je kunt natuurlijk ieder stofje kiezen dat je leuk vindt. Ik merkte wel dat sommige van mijn stofjes rekbaar waren waardoor de hoorn iets uitrekte met vullen (sommige hoorns zijn dus iets groter geworden).
Foto 3. Je vouwt de driehoek over de lenbgte dubbel en zet hem dan met een paar speldjes vast. Naai hem dan aan een kant vast en draai hem binnenstebuiten.

Foto 4. Je kunt nu beginnen met het vullen van de hoorn. Begin met een klein beetje vulling dat je eerst goed in de punt duwt (bv met een potlood). Als je gelijk een te grote prop er in doet krijg je de punt niet mooi spits. Als de vulling er in zit naai je de hoorn aan de onderkant dicht. Ik had nog een oud (gewassen) kussen waar ik de vulling uit gebruikte, maar vulmateriaal is ook gewoon in de winkel te koop. Vervolgens zet je het breigaren aan de bovenkant vast met naald en draad. Je draait het dan om de hoorn en trekt het een beetje strak zodat de mooie vorm erin komt. Onderaan zet je het breigaren weer vast met naald en draad en knip je het af. Dit leuke garen hadden ze bij de Zeeman voor € 1,99. Je hoorn is nu klaar!
Foto 5. Van het karton of papier maak je twee malletjes voor de oren (op de foto de paarse oren). Een grote en een kleine. Die heb ik over getekend op wit en roze vilt. Het vilt heb ik gekocht bij de action, een heel pak met verschillende kleuren voor € 1,00. Plak het kleine oortje op het grote (met hobbylijm gaat dit prima).
Foto 6. Naai het oortje aan de achterkant (onderaan) een klein stukje vast. Zo krijg je de vorm van het oor erin en blijft het niet plat.

Foto 7. Deze haarbanden kocht ik ook bij de action. € 0,69 per stuk en in verschillende uitvoeringen. Dit wordt de basis voor de eenhoorn haarband.
Foto 8. Ook deze bloemtjes zijn verkrijgbaar bij de action. Per kleur in een zakje voor € 0,69. Deze dienen als extra bloemtjes om de haarband nog wat extra aan te kleden.
Foto 9. Als je alles compleet hebt kun je de haarband in elkaar gaan zetten. De hoorn heb ik op de haarband vastgenaaid met een extra stukje stof dat onder de haarband door gaat voor extra stevigheid. Om de haarband zelf zit al stof waaraan je de hoorn ook vast kunt naaien. De oortjes en extra bloemtjes heb ik met het lijmpistool vastgeplakt.

En zo is je haarband klaar! Veel succes met het knutselen.

 

 

Inpakken | 3 november 2016

Hoe pak je een kado leuk in? Hieronder enkele tips en voorbeelden.

Voor deze kadootjes gebruikte ik bruin kraftpapier. In veel winkels wel te krijgen en altijd een goede basis om dingen leuk te verpakken. Ik vond bij het Kruidvat een DIY boekje met allemaal leuke papiertjes, labeltjes en stickers. Eigenlijk bedoeld voor de Kerst, maar er zaten ook bruikbare dingen tussen die niet alleen voor de kerst waren. Zo zie je maar, altijd goed kijken, misschien is het wel voor meer dingen toepasbaar dan alleen voor datgene wat er op de verpakking staat.

Foto 1. Begin met het bruine kraftpapier. Bevestig een leuk labeltje (hier een zelfgemaakt labeltje van zwarte klei) met een stuk touw om het pakje. Maak het af met een leuke sticker op de bovenkant.
Foto 2. Pak weer in met het bruine kraftpapier. Knip nu een strook van een ander leuk papier en bevestig deze om het pakje heen als een banner. Gebruik letter stickers om een leuke spreuk op het pakje te zetten.
Foto 3. Hier is een leuk wit verpakkingszakje gebruikt om het kado in te doen. Afgemaakt met een labeltje aan een lintje en vastgezet met een plakker. Hiervoor zou je ook seal wax kunnen gebruiken (oa verkrijgbaar bij de Hema). Kleine kado's verpak je ook in leuke papiertjes voor de afwisseling. Gebruik voor een ton sur ton effect een paar dezelfde papiertjes, zo blijf je in een thema.

Foto 4. Het DIY boekje dat ik bij Kruidvat vond. Veel leuke papiertjes, labeltjes en stickers voor een budget prijs. Genoeg voor nog meer inpaksessies.
Foto 5. Het hele ingepakte pakket bij elkaar. Zwart - wit - bruin. Blijf je in dezelfde stijl dan past het geheel mooi bij elkaar. Hou je van meer kleur? Dan vervang je het bruine kraft papier voor een andere kleur. Of je combineert het bruine kraftpapier met andere leuke gekleurde papiertjes.
Foto 6. Een groter pakket: ook weer begonnen met het kraftpapier. Versiering aangebracht met een zwart wit inpakpapiertje. Mooi lintje erom met een labeltje eraan en versierd met stickers. Eenvoudig maar toch mooi!